petek, 12. april 2013

TRAPEZ #2 Pomladni travnik Ane Roš


Pomladni travnik je zacvetel. Na krožniku in nikjer drugje. To je več kot očitno. 

Zunaj je snežilo, v Mini loftu pa so zaigrale trobentice, vino je šumelo v potočkih in goveje srce je izpovedalo svojo ljubezen špargljem. Ljubezen v zraku! Srčki cikorije so se okopali v limetini in kaffir lime omaki ter se posuli s črnim sezamom. Na posteljici govejega jezika in pastinakove kreme. Grrrr...

Opazovati, kako so nastajale male dišeče skulpture izpod Aninih rok, je bila čudovita izkušnja. Nabiralništvo, lonci, noži, znanost in znanje, ki se prevesi v nekakšno vizualno umetnost vonja in okusa. Ta nepogrešljiv korak (oziroma več njih), ki loči krožnik od krožnika. Zdaj razumem eno poglavitno stvar. Veliko bolj razburljivo kot čakanje hrane za mizo, je mešanje ljubezenskih napojev v zaodrju. In ta druga poglavitna stvar, postati vitez kuhalnice ni nekaj, kar ti je dano, ampak si izboriš sam z neizprosnim vežbanjem in izboljševanjem. Repetitio est mater studiourum.

Ni komentarjev:

Objavite komentar