nedelja, 02. december 2012

EKSPERIMENT #1

    priprave: cvetačni marshmallow + sirup iz zelenega čaja
    Dr. Nina, sestra Nuša in dr.Saša
    rozbif + gorčični in kavni mousse
    gorgonzola + jagodni ketchup, zelo dobro
    gorgonzola + slivov ketchup, zelozelo dobro
  pašteta z jasminovim maslom
    zdravica z želirano  penino
    cvetačni marshmallow + marelični sirup
    parmezan + črna čokolada
    pijana hruškina sfera z viljamovko
"Kaj se zgodi, če združiš oblikovalce, umetnike, kuharje in goste v enkratnem gastronomskem eksperimentu?" ...je pisalo na spletni strani Pop-up doma, še preden smo zares zavihali rokave belih halj. Potem šele so pričeli kapljati ideje, recepti, petrijevke in pipete. 

Ideja Eksperimenta je bila združevanje običajne hrane v nenavadne kombinacije. Tako so nastali aromatični pari, ki so jih obiskovalci okušali ter ocenjevali. Sobe smo preprosto in nazorno poimenovali Gorgonzola, Govedina, Cvetača in Banana - po nosilnih sestavinah, ki so se jim pridružile tri spremljevalne arome. Te naj bi z glavno sestavino ustvarile novo doživetje. 

Konzilij Eksperimenta je zadovoljno ugotovil, da je eksperiment uspel. Obiskovalcev nismo pustili brez občutij, gorgonzolina panna cota s slivovim ketchupom jih je pretresla z najboljšo oceno! Mimogrede pa so Danijevi želirani koktejli postali pravi hit Pop-up doma in si zaslužijo eno svojo objavo! ...se nadaljuje

2 komentarja:

  1. Nora kombinacija ideje, okusov, barv, postrežbe...
    Like it!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. A dej no, spet nekaj kar sem uspela spregledat! Sem tud en mal kemika, pa res ne maram kemije ampak tole eksperimentiranje bi pa rada doživela. To je moral bit super, kaj?

    OdgovoriIzbriši