torek, 28. december 2010

Tombola

.
Spoštovani,
čez praznike bom doma, ne grem na Mauritius in tut na Prešerca ne. Zato si lahko privoščim eno tombolo, oziroma srečolov al kako se temu reče. Skratka ta pametni ali pač srečnež dobi eno mojo ilustracijo - v okvirju, kot vidite nekaj objavic nazaj. Za darilo. In da vidim, kam seže vaša domišljija ter kako dobro me poznate, oziroma ali redno berete ta blog.






Kaj je treba narediti?

V komentarju oddati svoj pravilni odgovor na moje vprašanje. Če pravilnega odgovora ne bo, se gremo hecat s številkami, tko kot to počne Frišnica. Glasujte, kakor želite, vendar z enim komentarjem in ne anonimno, sicer ne bom vedla, kam poslati umetnino.


Vprašanje se glasi:

Kaj bi Meti Wraber skuhali za božično večerjo? Predjed, glavna jed, sladica in pijača, ki temu pritiče.


Kriterij najbolj pravilnega odgovora: domišljija, drznost in duhovitost Roalda Dahla!
ps: naj vam ne vzame poguma, če Dahla niste nikoli brali, ali vam ni simpatičen, ali pač nimate domišljije, humorja in niste drzni. Bomo pa odločali z žrebom. Časa imate do konca tega tedna (beda, noulet na vikend), oziroma, ko se poležejo bolečine, šumenje in vrtoglavica.



18 komentarjev:

  1. Ahhh, boš kar žrebala, ker je tvoja fantazija preobširno preverzna:D

    Jaz bi ti postregla:
    - rakce z ingverjem po kreolsko
    - piščanca z jetrnim nadevom a la Rosalia z rožmarinovim krompirjem in mlinci
    - Dadino čokoladno pito z gozdnimi sadeži
    - ves čas in še potem in tudi sicer suho penino

    Bon apetit mon cherie!

    OdgovoriIzbriši
  2. Uhhh, sem pozabila na segment drznosti in fantazije (ko vizualiziram hrano zasveti mrak):
    atmosfera in Dress Code je Burlesque meets Imperial China,
    srebrni art decojevski pribor za okras in prsti za hranjenje,
    posodje iz ta 131 sobe W&A Museum,
    prtovje iz Burana,
    šampanjske kupice from 60's,
    glasbena podlaga Bossa Nova,
    ambinetalni dišava: čokoladno ingverjeva meglica s kapljico jasmina in limete.

    OdgovoriIzbriši
  3. PREDJED: mlade pajkove ličinke, vzgojene v zamaščeni bradi zamaščenega gospoda, na rahli pivski peni, obrisani s taiste brade dotičnega gospoda

    GLAVNA JED: Skisan bešamel z jajčko

    SLJADICA: tenstana banana z zenfom v NATREENovi™ omakci s čebulnim sladoledom priloge: ajvar, kećap

    PIJAČA:
    Štokola, Bibita banana-kivi

    KRKKELN-KELNKRK

    OdgovoriIzbriši
  4. aja, zoprn, nazadnje sm bral glih Gravža...

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne velja, ne velja KrkKeln je tako natančen v izboru,da je zihr iz tvojega bloka in brančata vsako nedeljo!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Mmm, kuhinja bo dišala po nečem dobrim. Gostila se boš s pijačo zelene barve, s prav tisto iz časa največji umetnikov. Takšno, ki se topi na kocki sladkorja.
    Za predjed bo postrežena barvita paleta pisanih sadežev, ki jih najdeš zgolj in samo na Ljubljanski tržnici.
    Glavna jed... hm... bo v prav posebnem vzdušju. Tukaj si nadaneš ogrinjalo, ki je lično zloženo in s pentljo povezano v škatli, ki sploni poleg stola in si ga prav po kraljevo navežeš nase. Na krožniku se znajde zgolj kupček praženega krompirja. Prava praznična pogostija čaka, kar na sredini mize. V penini dušena krastača.
    Za sladico pa ostane le še eno, čokoladna mrvica, ki je padla iz torte. Nič torte, samo drobcen košček.

    [hihi, prav zabavno je tole]

    OdgovoriIzbriši
  7. joj samo absolutistični zmagovalci, valjam se od smeha!! bravo

    OdgovoriIzbriši
  8. že sodelujem::::
    masaža stopal
    - predjed: pečena rukola, kapesante, hobotnica v solati, odličen bakala ...
    muska divji ritmi, da se mal premigaš
    - glavan jed: škampi na buzeri
    - sladica: limonin sorbetek poljubno n krat
    pol te pošljem na sneg kepanje (seveda romantično sneži)
    - pjača navadna voda in simšičev cabarnetek
    - sladica po 12 uri kocke (une k si roke ližeš)
    potem te obišče božiček s 4 jeleni in ... (povem v živo)
    pol pa glasbeni žur (valda ti zbiraš glasbene želje) do jutranjih ur
    ZDEJ NAJ PA KDO PREMAGA Pradi?

    OdgovoriIzbriši
  9. ha!!
    se reče simičev! simič pa kristanič sta ta dva mojstra

    OdgovoriIzbriši
  10. neumesna pripomba
    važn da veš zakaj se gre
    tist kar bi pa mogla komentirat pa nisi

    OdgovoriIzbriši
  11. gre se sam zato, da se km pride!

    OdgovoriIzbriši
  12. Hm, ker tvojega bloga ne spremljam prav dolgo, se mi nekako dozdeva, da nimam šans, ampak tvoje ilustracije so vredne tudi kakšnega zgrešenega poskusa zabeljenega z blamažo. :)

    Torej, po tem dokaj kratkem e-poznanstvu te takole vidim skozi hrano:

    ker se mi tvoje umetnije zdijo kot haikuji v sliki, bi ti za predjed izbrala suši;

    ker te skozi objave dojemam kot zelo hudomušno osebo, ti za glavno jed ne določam hude mušnice, pač pa kar dobro staro ajdovo kašo z lisičkami;

    vsestranski umetnici Meti Wraber za sladico ponujam enostransko čokoladirane in obojestransko dišeče piškote;

    in zgolj zaradi igre besed, bi ti za pijačo pripisala kakšen metin koktajlček!

    Srečno in jagodno v enajstki! :)

    P.s.: če pa si slučajno prehlajena (kako za vraga naj vem, predvidevam več možnosti), pa črtaj vse zgoraj in vzemi le zelenjavno župico in planinski čaj z medom!

    OdgovoriIzbriši
  13. Draga Meta, tvoj blog spremljam sele par mesecev in te z velikim veseljem na novo spoznavam. Uzivam v tvojih barvnih fantazijah, izbrani muziki in fotkah.

    Moj jedilnik zate bi bil pa naslednji:

    Predjed: fois gras na popecenem koruznem kruhu, mlada zelena solata s polivko iz olivca in balzamicnega kisa z na drobno nasekljano salotko, pijaca: Sauternes.

    Glavna jed: jagnecje bedro (ki ni bilo nikoli uporabljeno v slabe namene!) s timijanom (ne prevec peceno - saignant) z v pecici pecenim krompirjem + mlad okrogel strocji fizol s cesnom, pijaca: rdece vino Saint Emilion.

    Sladica: na slanem maslu popecene banane s stopljeno zelo crno cokolado in vanilijevim sladoledom, pijaca: Champagne.

    No, to bo nas jutrisnji jedilnik. Prides? V Luksemburg? Poslusali bomo kaksen umirjen jazz (Chet Baker).

    Za prihajajoce leto ti pa zelim se veliko umetniskega navdiha in da bi se imela se naprej tako fino, kot zgleda, da se imas.

    Nina

    OdgovoriIzbriši
  14. Eh, to je pa rez izi!
    Predjed: načo čips z sirom in guacamole omako - vse Spar brand
    Glavna jed: dunajc s pomfritom, pica da te kap, zraven pa kokakola.
    Sladica: ready made torta iz škatle Dr.Oetker al pa taisti mafini

    Pol pa še en Nescafe pa je!

    Pa brez zamere! :)

    OdgovoriIzbriši
  15. A je tombole že konec?
    Vseeno (v obupu) moj predlog, in ker je Božič letos že mimo reciva da je tole "odprti" plan...

    Ker si ustvarjalna, vedoželjna in rada raziskuješ, bi ti skuhal na primer kaj po indijsko:
    predjed: recimo preprost Humus z na paličice narezanim korenčkom in stebelno zeleno (tako, za not pomakat. Brez kruha!)
    Glavna: če je indisko skoraj ne gre brez Curry-a. Zelenjavni ali piščančji. Glede na razpoloženje in želje. Povrh svež koriander in zraven Basmati riž.
    Sladica: domač vanilijev sladoled s kakšno od »tvojih« marmeladk (prej pogretih v kozici)…
    Pila bi pa rdeče vino, kak fin Cabarnet. Lahko tudi od naših mojstrov (Simčič ima dobrega). Pivo (kot backup) je tako vedno v hladilniku...

    OdgovoriIzbriši
  16. tobole NI KONC,
    alora dejmo še kej napisat
    po telefonu in čez šank NE VELA!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  17. Anonimni nau zmagu k je anonimni in ne more, tut če ti je ponudu šimićev cabaret...

    OdgovoriIzbriši
  18. če anonimni ne dobi nagrade pol je ziher ena KUHNA ta nagradna igra

    OdgovoriIzbriši