četrtek, 25. november 2010

Klinika Bazilika

.Ko si žalosten, prezebel in potrebuješ en objem, malo topline, kozarček upanja, sladko besedo, slasten panin in zdravilni smoothie, ali pa imaš pms (z gotovostjo lahko trdim, da ga imajo tudi moški), potem se odpraviš v zatočišče na Miklošičevi ulici, nasproti sodišča. Baziliki vonj pice, avtobusni vrvež in kebab mentaliteta ne ruši ravnovesja v prehrani. In niti malo ne kvari vzdušja. Ravno nasprotno, občutek dobiš, da si končno našel pravi kraj zase. Ker se ceniš. In četudi ne veš, čemu vse je ječmenova trava kos, si je deležen. Tu se uporablja izraz superhrana. Čeprav meni se zdijo najbolj ljubka granatna jabolka v solati. Vsakič znova vprašam šefico, če jih mora sama bezat ven.

Vonj, okus, vtis domačnosti in smisel za lepo na enem samem krožniku. Pa te niso ravno majhni. In police so polne nenavadnih dobrot v ličnih paketkih. Ok, domač muffin, to razumem, za vse ostale zeli, olja, priboljške in čudodelstva pa raje povprašam punce, kako, kaj in kam.
..
Bazilika ni ravno lokal, kjer minuto in pol pred odhodom vlaka skočiš po material, da do Semiča ravno ne izstradaš. Ampak četudi nisi totalen bio eko frik, mislim, da si je lepo za snack a la dobra sveža solata, ali shake iz sadja in zelenjave, čas vzet. In dejstvo je, da je čas cozy scence, kot pravi Mušica, potrkal na vrata (okna, garaže in ceste!). Vendar da mi ne preostane nič drugega, kot da se zlooo veselim prihajajočih wintertraum, kot so vroča čokolada, artikli z okusom cimeta in pomaranče (bljeeeek), kuhanc, medica (bljeeeek), jota, panetone, krvavice. In seveda tople zdravilne novosti, ki bodo kmalu prišle na spored v naši mali kliniki Baziliki...


3 komentarji:

  1. Uau, tole baziliko si pa moram ogledat in poskusit...če je tako slastna kot so sočne tvoje besede,...mmm

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako čudovito lepo. Ti, tekst in Bazilika. Velik cmokec na ličko in topel medvedji objem! :***

    OdgovoriIzbriši
  3. Morda je pa res že čas, da zavijem v to oazo užitkov.

    OdgovoriIzbriši