sreda, 21. april 2010

PUCC


Naj vam predstavim -PUCC- kolektiv štirih madžarskih dizajneric, mojih prjatlc, ki so združile svoja znanja in nadarjenost v tole mufkasto tovarno igrač. Če sem iskrena, ne gre za tovarno, ampak umetniško/rokodelsko delavnico, saj je vsak izdelek narejen z ljubečo natančnostjo Žužine ročice, ki ji botruje tudi izjemen občutek za detajle.
.
Pucc po madžarsko pomeni nekaj takega kot 'nobl' v lepem slovenskem jeziku. Ampak njihove žverce kontrastnih barv in nadvse mehkega pliša niso le nobl družba na domačem kavču, polici, zibki vašega dojencla in podobno. So zelo duhovite. Po madžarsko duhovite, skoraj malce vzgojno oporečne. Ker medtem, ko se vam zeleni črv glasno smeji v brk, pride mimo roza zajec in se ležerno razleze na kavču v stilu "pojedel bom vašega zelenega črva". In ga požre!
.
V veliki družini imamo tudi glavonožca, objemavčke, lipicanerja, majico "tudi moj rokav je lahko pingvin", lisico, svizce, zajce in drugo puhasto drhal. Kljub nagajivosti so živali zelo prijazne, družabne in zelo crkljive. Jaz na primer, sem udomačila do sedaj že štiri, res pa je, da imam veze in znam malo madžarsko.
.
Če se boste za prvega maja morda podali na kres v prestolnico k sosedom Madžarom, naj vas pot zanese v čudovite male trgovine, kjer prodajajo Puccice. Ker pa v Budimpešti itak vedno rado zanaša (sør, bor, palinka..) pa itak fajn, da imate kakšno mehko blazino kar s seboj.

4 komentarji:

  1. ooo res so pucc-ani(:
    sm hotla rečt da je lisička huda, samo nemorem ker so vsi, s svojimi noseki, učkam, nasmeški.. celotna pojavca je lušna!

    OdgovoriIzbriši
  2. Puccovci bod osvojili Svet...petonožni zelenko bi ma v našo disfunkcionalno familjo pasal:-D

    OdgovoriIzbriši