torek, 13. april 2010

Na obisku pri...


.


Pri Darkovškovih je vedno žur! Dan nikoli ni enak včerajšnjemu, program je pester in raznolik, tudi, če je nedelja. Ne poznajo črne ali bele, imajo pa na zalogi vse barve in občutja vmes, ki se skladno prelivajo iz enega odtenka v drugega. Kadar tla niso prekrita z lončki s čisto norimi barvami, je na pultu kot paleta razprostrta domača zelenjava z vrta iznad Pirana. Vsak kotiček ima svoj namen in barvni poudarek, tako tudi vsak prigrizek, s katerim je pospremljen vsakršen obisk. Tako ozaveščeni s čudežno močjo brokolija, družina Darkovšek vabi in sprejema svoje prijatelje in domače živale.

Tokrat je bilo v znamenju pik in pack. Ker so bili glavni akterji žura zelo majhni otroci, je bilo treba pojedino prilagoditi njihovim ročicam, ustkom in učkom. Ampak kako blagodejno so pisani krožnički, pikasti prtički, mehki mufinčki, obložene tortice in razni namazki delovali tudi na prehrambeno percepcijo odraslih. Si pač večkrat segel k mizi. Tolik bolj zanimivo. Oh, in kako bi pokombiniral zdaj tale gvakamoli s koruzno palačinkico, ah ne, jo bom raje pomočil v tole belo omako, katera je tale? Una v rdeči šalčki, al modrem krožniku? Hrenova? Mmmmmm, zdej pride torta, dve torti, jagodna in Nigelina, dol s kanvasa, alo greeeemo...

Ob vseh zgoraj naštetih dobrotah imam edino malček slabe vesti, da sem ravno jaz tista, ki sem mali slavljenki prvič predstavila liziko, ki jo je takoj vzela za svojo z ovitkom vred. Itak. Ampak kaj, če se je tako lepo podala k Rozi oblekici z rdečimi jagodami. Oblačilni del darila se otroku ni zdel ravno zanimiv, nam babam pa seveda zelo.

2 komentarja:

  1. lepo!
    LP, Luka Darkovšek

    OdgovoriIzbriši
  2. Uau, koko si to lepo napisala :)

    OdgovoriIzbriši