sreda, 01. julij 2009

Borovničev štrudelj

Sicer imam v hladilniku še dobrih 5 kil "visokogorskih" češenj, in včeraj sem pekla svoj drugi češnjev štrudelj v življenju in rada rišem češnje, ampak dajmo zdaj borovnice. Bom kratka:
Vzamete vlečeno testo, zmešajte 1 jajce in dodajte sladkor po okusu, ter čudodelno polovico lončka kisle smetane, ki bo ta štrudelj začaralo in bo boljši od sosedovega! Na maslu popražite drobtine, dodajte malo cimeta. Razprto testo namažite z drobtinami, nato z maso in na zadnje posujte borovnice. S stopljenim maslom premažite zvito testo in našpikajte, nato pa pecite na močni temperaturi približno 10 minut, nato zmanjšajte. Pravijo, da so borovnice zelo zdrave.

3 komentarji:

  1. Tebe je ta Gurman-ika čist obsedla,a?

    OdgovoriIzbriši
  2. hehe, saj v likovnem smislu, res!
    a ni to fajn

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz bi pa borovničveje imela na kakšnem krilu ali pa ruti!

    OdgovoriIzbriši